Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
Trasporto gratuito a partire da 120 €
O. Rivière La Bastid Blanco 2022

O. Rivière La Bastid Blanco

2022
92
PARKER

26,00

/ bott. 0,75 L
  • Consegna in 4-7 giorni
    Trasporto gratuito a partire da 120 €
  • Assicurazione inclusa e garanzia sui resi
  • 4.76/5 Valutazione di Trusted Shops

Scheda tecnica

TipoVino bianco
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai13,5%

Che sapore ha questo vino?

Colore
Giallo paglierino / Limpido / Brillante
Fragranza
Espressivo / Note fruttate / Frutta secca tostata / Note floreali / Viola / Fiori secchi / Note speziate
Palato
Saporito / Equilibrato / Buona acidità / Note minerali / Frutta matura / Note agrumate / Erbe aromatiche / Finale lungo / Grasso

Consumo e conservazione

Servire tra 8 ºC e 10 ºC

Abbinamenti

Pasta / Carni stufate / Salsicce / Formaggi

Punteggio e premi

202292 PK
202092 PK
201993 PK
201892-93 PK
201692 PK
PK: Parker

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker

The grapes for the 2019 La Bastid are no longer from La Bastida; they're from Cárdenas, and the blend now has 30% Garnacha Blanca to complement the 70% Viura. Also, one-third now ferments in concrete (the rest in foudre and 500- and 600-liter barrels). It's clean, subtle and fruit driven with notes of white flowers, a very subtle touch of honey, dried apricots and lanolin, which adds complexity. The alcohol is moderate 13% (lower with the Garnacha), and the wine has great freshness (it doesn't go through malolactic). It comes through as very subtle, easy and with a straight nose, but the palate has more complexity than it seems, with some tannic/chalky sensations, very balanced and fresh. This should age nicely in bottle. It was bottled after nine months with lees in the different fermentation containers. 16,000 bottles produced. It was bottled in 2020.

— Luis Gutiérrez (30/10/2020)Robert Parker Wine Advocate Annata 2019 - 93 PARKER

Recensioni dei nostri clienti

3,8/5
4 recensioni
Annata:

Cantina e produzione

Recipiente di fermentazioneLegno
Periodo di affinamento10 mesi
Età delle barriquePrincipalmente nuove
Tipo di legnoRovere francese