Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
Trasporto gratuito a partire da 120 €
Mas Oller Picapoll Negre 2020

Mas Oller Picapoll Negre

2020
BIOLOGICO

67,00

/ bott. 0,75 L
  • 0
    Trasporto gratuito a partire da 120 €
  • Assicurazione inclusa e garanzia sui resi
  • 4.76/5 Valutazione di Trusted Shops

Scheda tecnica

TipoVino rosso
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai12,0%
Produzione2.000 - 2.500 bottiglie

Che sapore ha questo vino?

Leggero
Robusto
Morbido
Tannico
Secco
Dolce
Delicato
Acido
Colore
Rosso ciliegia / Pallido
Fragranza
Piccoli frutti rossi / Erbe aromatiche / Spezie / Note affumicate
Palato
Armonico / Elegante / Lungo

Consumo e conservazione

Servire tra 15 ºC e 17 ºC

Abbinamenti

verduras-y-hortalizas
Verdure
aves-y-carnes-blancas
Pollame e carne bianca
carnes-rojas
Carne rossa

Carpaccio di vitello / Maialino da latte arrosto / Funghi porcini

Punteggio e premi

201717.5 JR
201592 PK
PK: ParkerJR: Jancis robinson

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker e Jancis Robinson

The organic 2015 Picapoll Negre is produced with grapes from one specific vineyard in the centenary property Heretat Oller del Mas and was aged in French oak barrels for nine months. The color is really pale, and it's also quite light and ethereal with 12% alcohol. However, the oak seems more prominent than in previous vintages and kind of masks the wine a little, giving it a mainstream spicy and smoky profile. The core is red berries and wild herbs, with a pollen-and-honey thin patina. The palate has some fine-grained tannins and some oak-related flavors. 2,955 bottles produced.

— Luis Gutiérrez (27/4/2018)Robert Parker Wine Advocate Annata 2015 - 92 PARKER

Tasted blind. Pale ruby colour. Delicate aroma of Mediterranean herbs, thyme and rosemary, over red and black plums. Very ethereal texture, with lots of softness and finesse. Vivid acidity and fine-grained tannins, the scrubland herbs come again at the back palate. It has an oaked finish. Beautiful and precise bottle of wine, an extremely delicate burgundy-like expression.

— Ferran Centelles (30/1/2021)JancisRobinson.com Annata 2017 - 17.5 JANCIS ROBINSON

Recensioni dei nostri clienti

0,0/5
0 recensioni

Cantina e produzione

Recipiente di fermentazioneCemento vetrificato / Anfore / Legno
Periodo di affinamento9 mesi
Tipo di legnoRovere francese

Vigneto

Vinya Margenat

Età della vignaTra 15 e 20 anni
TerrenoFranco argilloso
ClimaContinentale con influenza mediterranea
ReseRese molto basse
EsposizioneSud-Est
Superficie1,00 ettari