Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
Trasporto gratuito a partire da 120 €
Château Dalem 2018

Château Dalem

2018
93
PARKER
93
SUCKLING
16
JANCIS ROBINSON
92
WINE SPECTATOR
92
DECANTER
Esaurito

26,30

/ bott. 0,75 L

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Scheda tecnica

TipoVino rosso
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai15,0%

Che sapore ha questo vino?

Colore
Rosso rubino
Fragranza
Note fruttate / Spezie
Palato
Fresco / Complesso / Carnoso / Elegante

Consumo e conservazione

Servire tra 16 ºC e 18 ºC

Abbinamenti

embutidos-y-jamon
Salsicce e prosciutto
cocidos-y-potajes
Arrosti e stufati
carnes-rojas
Carne rossa
caza
Selvaggina

Pollo con uvetta e prugne / Coda alla vaccinara / Entrecôte di manzo / Anatra confit

Punteggio e premi

202091-93 PK93-94 SK16.5 JR91 DC
201992-94 PK93 SK92 WS91 DC
201893 PK93 SK16 JR92 WS92 DC
201791 PK92 SK16- JR92 WS
201692+ PK94 SK16 JR90 WS
201591+ PK94 SK16+ JR92 WS
PK: ParkerSK: SucklingJR: Jancis robinsonWS: Wine spectatorDC: Decanter

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker, Jancis Robinson e Suckling

A blend of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2018 Dalem has a deep garnet-purple color and compelling notes of blackberry preserves, wild blueberries and ripe, juicy black plums, with hints of dark chocolate, licorice and black olives. The full-bodied palate (15% alcohol) appears bright and fresh with the lively black fruits framed by soft, velvety tannins, finishing long and savory. Nicely done!

— Lisa Perrotti-Brown (31/3/2021)Robert Parker Wine Advocate Annata 2018 - 93 PARKER

Now this does have some welcome freshness on the nose – despite the high alcohol level. Like its stablemate Ch de la Huste, the tannins are a little dry and rustic but overall this has enough fruit in the middle to come right in the end, though a little patience is probably required.

— Jancis Robinson (18/1/2021)JancisRobinson.com Annata 2018 - 16 JANCIS ROBINSON

An elegant nose of flowers, plums, red berries and cedar. It’s medium-bodied with silky texture. Shows balance and finesse, supported by polished tannins and a pretty drive. Lovely all around. Try after 2023.

— James Suckling (3/3/2021)JamesSuckling.com Annata 2018 - 93 SUCKLING

Recensioni dei nostri clienti

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Cantina e produzione

Recipiente di fermentazioneCemento vetrificato
Periodo di affinamentoTra 14 e 18 mesi
Età delle barriqueNuove e di primo passaggio
Tipo di legnoRovere

Vigneto

Età della vigna38 anni
TerrenoCalcareo-argilloso / marnoso
ClimaClima oceanico
Superficie10,00 ettari