Paese di destinazione:
Italia
Lingua
CARRELLO
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Scheda tecnica

TipoVino Rosso
Regione
Uve
Produttore
AllergeniContiene solfiti
Gradazione alcolicai12,5%

Consumo e conservazione

Servire tra 15 ºC e 17 ºC

Abbinamenti

Agnello alle erbe / Risotto con la carne / Coniglio alle erbe

Punteggio e premi

201993+ PK
201893 PK
201792+ PK15.5 JR
201680 PK91 PN
201592 PK91 PN
PK: ParkerPN: PeñínJR: Jancis robinson

Il giudizio degli espertiI recensioni di Parker e Jancis Robinson

Produced with Listán Negro from different vineyards, altitudes and soils, the 2018 Artífice Tinto fermented mostly in stainless steel with some stems, thanks to the new destemmer he bought. The wine matured separately in oak barrels and foudres for 10 to 11 months and then was blended together and bottled. It has a meaty note on the nose, quite different from the majority of Listán Negro wines from the island, reminiscent of boiled ham, with a smoky/flinty touch. It's juicy and very pleasant, with a soft texture. With time in the glass, notes of dried petals and subtle pumice stone emerge, along with a peppery twist and volcanic undertones. It has bright flavors and very good freshness, tasty, spicy and a little herbal with nuances that Pérez attributes to the use of the stems. It's only stems... but I like it! 8,500 bottles and 280 magnums produced. It was bottled in March 2018.

— Luis Gutiérrez (31/8/2020)Robert Parker Wine Advocate Annata 2018 - 93 PARKER

A little raw. Light and fresh and a little chewy. Something not quite vinifera about this.

— Jancis Robinson (25/2/2020)JancisRobinson.com Annata 2017 - 15.5 JANCIS ROBINSON

Recensioni dei nostri clienti

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Cantina e produzione

Periodo di affinamentoTra 10 e 12 mesi
Tipo di legnoRovere francese

L'azienda

Borja Pérez Viticultor

Borja Pérez Viticultor

Da quando ha preso in mano le redini dell'attività, nel 2011, Borja Pérez ha avuto bene a mente quali fossero le basi del suo progetto vitivinicolo a Tenerife: suoli vulcanici, clima atlantico e varietà locali. I suoi vini sono agili al palato, senza aromi di legno eccessivi, e frutto di una viticoltura sostenibile e biodinamica che punta a ridare vita ai vitigni locali lasciati nel dimenticatoio. Borja ha circa 6 ettari di sua proprietà e qualche altro ettaro affittato ai...

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